دست پیچ

دست پیچ


ویدیو هنری

برترین ها/ دست پیچ یکی از غذاهای محلی استان کرمانشاه است که به غذاهای فانتزی فرنگی شباهت دارد. در ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه و محلی را با هم می آموزیم.

مواد اولیه:
گوشت چرخ کرده بدون چربی ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط رنده شده ۱ عدد
لپه پخته ۲۵۰ گرم
آرد نخودچی ۱۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن مایع برای سرخ کردن به مقدار لازم
مواد اولیه برای داخل دست پیچ:
برگه قیسی ۲۰۰ گرم
گردوی خرد شده ۱۵۰ گرم
کشمش ۱۵۰ گرم
پیاز داغ ۲ قاشق سوپخوری
مواد اولیه جهت تهیه سس:
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
آبلیمو
آب ۱ لیوان
شکر ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه دست پیچ:
۱٫ گوشت را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار می‌ کنیم. لپه را پس از پختن چرخ کرده و به همراه آرد نخودچی به گوشت می‌ افزاییم. تخم مرغ‌ ها را به مخلوط گوشت و لپه اضافه می‌ کنیم و مواد را خوب ورز می‌دهیم تا کاملاً چسبندگی پیدا کند (مواد را داخل پلاستیک گذاشته و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار می‌ دهیم).
۲٫ برگه‌ های قیسی را خوب می‌ شوییم، آبکش کرده و در ظرفی با گردو، کشمش و پیاز داغ مخلوط می‌ کنیم.
۳٫ از مواد گوشتی به اندازه یک پرتقال برداشته، درون آن را با مخلوط برگه‌ های قیسی پر می‌ کنیم و به صورت بیضی شکل می‌ دهیم، به طوری که جای انگشتان روی آن بماند.
۴٫ تابه‌ ای را روی حرارت گذاشته، روغن را در آن داغ کرده و دست پیچ‌ ها را رد آن سرخ می‌ کنیم.
۵٫ در ظرفی رب گوجه فرنگی، آبلیمو، آب و شکر را با هم مخلوط می‌ کنیم تا به صورت سس درآید (اگر از موادی که برای داخل دست پیچ تهیه کرده‌ ایم، باقی ماند، می‌توان در تهیه سس استفاده کرد).
۶٫ دست پیچ‌ ها را در قابلمه بزرگی چیده (دست پیچ‌ ها نباید روی هم قرار بگیرند زیرا ممکن است کاملاً مغز پخت نشوند) و سس را روی آن می‌ ریزیم.
۷٫ قابلمه محتوی دست پیچ‌ ها را به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم می‌ گذاریم تا سس کاملاً به خورد آن برود. پس از آن می‌ توانید دست پیچ‌ ها را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ایران پرج