دمنوش شیر و زردچوبه

دمنوش شیر و زردچوبه


ویدیو هنری

بعضی آدم‌ها وقتی بیمار می‌شوند اهل شتاب و عجله‌اند و بعضی باحوصله و شکیبا و آرام انتظار پایان بیماری را می‌کشند. دسته اول درمان و علاج را در داروهای سنگین پر از فرمول‌های شیمیایی با کارایی زودگذر می‌بینند و دومی‌ها دوست دارند با مزه و زیبایی و همراهی طبیعت، آرام بگیرند.
برترین ها/ آنها مشتاق درمان با همین بی‌گزندهای ریزودرشت ِ آرامش‌طلب و طبیعی‌اند که دور و برشان فراوان است اما بیشتر وقت خوشی و سلامتی، دیده می‌شود.
اگر شما از گروه اول نیستید و امید دارید در جشن رنگ و عطر گیاهان کهنه و میوه‌های تازه، درد سینه ناآرام و سینوس‌های آزرده و گلوی آماسیده را درمان کنید، با ما باشید. در این مطلب، با کمی شیر و زنجبیل تازه و ادویه‌های تند و تیز و گرم می‌توانید داروی خوش‌مزه و زیبایی را درست کنید. در کنار استراحت فراوان، سوپ‌های مقوی، آبمیوه‌های طبیعی رنگ‌ به‌رنگ و … این چند پیشنهاد را همراه با این یکی و این یکی برای هر کسی که ناخوش است، در نظر بگیرید.
زردچوبه در آشپزی شرق، عنصر کهنه و جدایی‌ناپذیری است اما در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی، نو و هیجان‌انگیز است و هر روز از ویژگی‌های ضدسرطانی و ضدویروسی و درمانگرش می‌گویند و می‌نویسند. زردچوبه این روزها به «ادویه شفابخش» مشهور شده و از درمان گلو درد و شکم‌درد تا حل مشکلات پوستی و فعالیت ضدباکتری و ضدویروسی‌ را به آن نسبت می‌دهند. اما هندی‌ها ده‌ها سال پیش، نوشیدنی شیر گرم و زردچوبه، را به عنوان علاج شب‌های سرد و آسیب‌های سرماخوردگی، رو کرده بودند که گویا همین روزها با شهرت این ادویه خوش‌رنگ و خوش‌بو، در کشورهای دیگر خواهان پیدا کرده.

چی لازم دارم:
– دو پیمانه شیر تازه
– دو حبه هل ساییده
– یک تا دو عدد میخک (قرنفل)
– یک قاشق چای‌خوری زردچوبه
– یک قاشق چای‌خوری دارچین
– یک قاشق غذاخوری عسل (بهتر است محلی باشد)
– دو عدد عناب خشک‌ (دلبخواه)
– دو حبه زنجبیل تازه (دلبخواه)

میخک به دلیل ویژگی ضدویروسی‌اش در دم‌نوش‌‌های مختلف برای درمان زکام و سرماخوردگی استفاده می‌شود. عناب لعاب‌ می‌دهد و برای درد سینه و سرفه و گلودرد توصیه شده و آنطور که می‌گویند جویدن و خوردنش هم زمان گلودرد داروی مناسبی است.

چطوری درست کنم:
۱- شیر را در شیرجوش روی شعله ملایم خوراک‌پز گرم می‌کنیم و در همین شرایط عناب و میخک را در آن می‌اندازیم و هم می‌زنیم.

۲- شیر که ولرم شد، همه ادویه‌ها را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا جوش بیاید. بعد شعله را کم می‌کنیم تا حدود ۲۰ دقیقه مواد روی شعله کم، لعاب بیاندازند.

۳- با چای صاف‌کن، شیر را در فنجان می‌ریزیم. به اندازه‌ای که دوست‌داریم، عسل اضافه می‌کنیم و نوشیدنی خوش‌رنگ و مهربان را گرم می‌نوشیم تا گلو درد و سرفه را سر و سامان دهد.

۴- اگر دوست دارید این نوشیدنی تندتر و مزه‌دارتر شود، می‌توانید کمی فلفل ساییده یا یک پر بادیان ختایی هم به آن اضافه کنید.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ایران پرج